Amichien® Bonding ontwikkeld door Jan Fennell.

Deze methode is ontwikkeld door Jan Fennell waarmee je naar honden luistert. Jan Fennell is internationaal bekend en haar bewezen methode heeft al vele honden geholpen.

Door haar uitgebreide studie van het communicatiesysteem van wolven in het wild is Jan’s methode Amichien® Bonding ontstaan.

Doelstelling: communiceren in een taal die de hond direct begrijpt omdat deze zelf al zo communiceert met soortgenoten. Dit is dan ook de reden dat de methode zo effectief is.

Ongewenst gedrag verhelpen

Met de methode Amichien® Bonding krijg je een volledig inzicht waarom een hond zich gedraagt zoals deze zich gedraagt. Met behulp van deze kalme en niet-confronterende methode kun je elk ongewenst gedrag (tenzij er een onderliggende medische oorzaak is) verhelpen zonder gebruik te maken van geweld, angst, medicatie of gadgets.

Je moet er wel rekening mee houden dat deze methode geen quick-fix is. Het is een continu proces dat gedurende het gehele verdere leven van je hond door blijft gaan. Je zult vrijwel zeker enkele wijzigingen moeten aanbrengen in de manier waarop je met je hond omgaat.

Wederzijds respect en vertrouwen

Amichien® Bonding  is vrij makkelijk aan te leren en er eenmaal mee vertrouwd wordt het een gewoonte, die past in iedere levensstijl. Je hond zal vrijwillig het gewenste gedrag laten zien zodat jullie samen een liefdevolle relatie kunnen hebben. Gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen.

Het is aan te raden om eerst het boek van Jan Fennel “De vrouw die naar honden luistert” te lezen en eventueel wat filmpjes te bekijken op YouTube of deze methode je aanspreekt.

Consult

Tijdens een consult aan huis (duur minimaal 3 uur) wordt deze methode helemaal doorgenomen en op jullie situatie toegespitst. In alle rust wordt alles uitgelegd en geoefend. Bij voorkeur zijn alle gezinsleden hierbij aanwezig. Na dit consult gaan jullie hiermee zelf aan de slag. Na twee weken neem ik zeker contact met jullie op om te vragen hoe het gaat en of er nog vragen, opmerkingen zijn en/of jullie nog extra hulp nodig hebben. Dit alles hoort bij dit consult en geldt een hondenleven lang.