Wie ben ik?

Mijn naam is Margrit Marijs, gehuwd met Rinus. Samen hebben wij 1 zoon, Diego. We hebben 2 Old English Mastiff reuen, Frodo en Aragon.

Van jongs af aan was ik al gek op honden en Rinus gelukkig ook. In 2003 kochten wij onze eerste hond, een Dobermann teefje uit een werklijn genaamd Rashida en in 2005 kwam daar een Dobermann reu uit een showlijn bij genaamd Antico. Een pracht stel maar wat werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt. Totaal verschillend van karakter en geen makkelijke honden om mee te beginnen als je nog niet zo ervaren bent.

Met beide honden ben ik op cursus geweest en daar heb ik ontzettend veel van geleerd. In deze periode heb ik ook de boeken gelezen van Jan Fennel, the doglistener, om meer te leren begrijpen van het gedrag van honden.

Na het overlijden van Antico hebben wij de broer van Rashida, Rodahn nog  opgevangen en nadat deze beiden zijn overleden, hebben wij een half jaar geen honden in huis gehad. Maar wat was dat stil in huis en al snel ging het weer kriebelen om een nieuwe vriend in huis te halen.

Dat werd onze eerste Old English Mastiff genaamd Frodo en 1 jaar later kwam daar  Aragon bij. Ook met deze honden weer naar  cursus. Ik kreeg steeds meer interesse in het gedrag van honden en hoe je ze goed kunt opvoeden. Naar mijn mening wordt er nog te vaak uitgeweken naar corrigerende hulpmiddelen of een fysieke correctie.

Kynologisch Instructeur

In april 2018 ben ik naar Engeland gegaan om alle cursussen te volgen van Jan Fennel, the doglistener en heb daar de diploma’s behaald. In dat jaar ook mijn diploma voor Kynologisch Instructeur behaald en een  verlanglijstje gemaakt van alle opleidingen die ik nu nog wil gaan volgen want er is op dit gebied zoveel te leren.

Omdat mijn motto is: “Wie A zegt moet ook B zeggen”, en ik als doel voor ogen heb het stimuleren van gewenst gedrag bij honden, komt met het oprichten van hondenschool Desired Behavior mijn droom uit. Het biedt mij een mooie ingang om mensen op een prettige manier met hun hond om te laten gaan.